Na trening kompleksu stadiona Maksimir od četvrtka do nedjelje (10-13. kolovoza) igrat će se utakmice 15. međunarodnog turnira Mladena Ramljaka, koji spada među najuglednije juniorske nogometne turnire u Europi.

Utakmice će se igrati na juniorskom terenu u jutarnjim satima, te na terenu Hitrec-Kacian u popodnevnim satima. U skupini A, uz domaćina Dinamo, igrat će još Real Madrid, mađarski Ferencvaros i bečka Austria, dok će u skupini B snage odmjeriti južnokorejski Ulsan Hyundai, Eintracht iz Frankfurta, Feyenoord i Rijeka, objavio je u srijedu zagrebački Dinamo.

Juniori Dinama 12 puta su osvojili memorijal Mladena Ramljaka. U bogatoj povijesti turnira na njemu su igrali mladi nogometaši iz 28 zemalja, odnosno iz nogometnih velikana poput Real Madrida, Porta, Benfice, Atletico Madrida, Valencije, Hajduka i drugih klubova.

Također, na turniru Mladena Ramljaka igrali su brojni nogometaši koji danas nose dres hrvatske reprezentacije – Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Milan Badelj, Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić, Mateo Kovačić.

Komentiraj