Izraelski komandosi u petak su ustrijelili izraelskog Arapa koji je identificiran kao napadač koji je prije tjedan dana u Tel Avivu ubio trojicu Izraelaca, potvrdile su vlasti.

Nashat Melhem iz grada Ar’ara, u sjevernom Izraelu, prošli je petak ubio dvojicu Izraelaca u baru u poznatoj ulici Dizengoff u Tel Avivu, nakon čega je pozvao taksi i ustrijelio vozača.  Osumnjičenik se skrivao u džamiji u arapskom gradu na sjeveru Izraela, najvjerojatnije u Ar’arari ili susjednom Ummu el-Fahmu, a ubijen je u vatrenom okršaju s komandosima, prenijeli su izraelski mediji.

Ministar unutarnje sigurnosti Gilad Erdan kratko je komentirao da je napadač “neutraliziran”. Zahvalio se izraelskim snagama sigurnosti i svima drugima koji su “sudjelovali u opsežnoj potrazi za podlim teroristom koji je prošlog tjedna izveo napade u Dizengoffu”. Dodao je da je sretan što je velika potraga, tijekom koje ništa nije ostalo neprovjereno, urodila plodom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.