Trgovački sud u Zagrebu prihvatio je prijedlog uprave tvrtki Unex Grupa i Unex Media za pokretanje predstečajnog postupka, priopćila je u ponedjeljak Unex Grupa.

“Razlog je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obaveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Agrokora, kao glavnog dužnika te velika izloženost tvrtki i neizvjesna situacija vezana uz isplatu starih dugova”, kaže se u priopćenju.

S obzirom na to da zakon o izvanrednoj upravi predviđa namirenje Agrokorovih vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja Unex Mediji i Unex Grupi neispunjivu obvezu, dodaje se.

Ocjenjuje se da predstečajni postupak omogućava nastavak redovnog poslovanja Unex Grupe i Unex Medije te da će se kroz taj proces regulirati odnosi s vjerovnicima i poslovnim partnerima.

Komentiraj

FOTO:HINA/Dario GRIZELJ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.