U snažnom olujnom nevremenu nazvanom Zeus koje je u ponedjeljak zahvatilo Francusku, dvije osobe su izgubile život a 600.000 kućanstava je ostalo bez električne energije, što je najviše od 1999., priopćile su spasilačke ekipe i vlasti.

Vozač kamiona koji je prevozio plinske boce poginuo je kada se teška grana odlomila i pala na njegovo vozilo u južnim Alpama, rekli su vatrogasci. Vozač automobila je smrtno stradao na jugozapadu zemlje kada se na njega srušilo stablo visoko 20 metara.

Oluja Zeus je pogodila zapad Francuske a predvečer se premještala prema središtu i jugoistoku zemlje. Francuska meteorološka služba je na zapadnoj obali izmjerila “nesvakidašnju” brzinu vjetra od 193 km/h.

Troje tinejdžera je teško ozlijeđeno na zapadu dok su išli u školu, a četvero djece je lakše ozlijeđeno u Briveu, na jugozapadu u urušavanju školskog krova, priopćio je premijer Bernard Cazeneuve.

U 17.00 sati po srednjoeuropskom vremenu 600.000 kućanstava je ostalo bez struje, objavila je energetska tvrtka Enedis. Takvo što nije viđeno od velike smrtonosne oluje 1999. u kojoj su poginuli desetci ljudi a 3 milijuna kućanstava je bilo u mraku.

Zbog jake kiše je zatvoren ulaz na jednu od autocesta prema prijestolnici, dodao je Cazeneuve.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.