Grgo Jelavic/PIXSELL

Povodom 1700. obljetnice mučeničke smrti svetog Vlaha, u opticaj će 3. veljače biti puštena poštanska marka s njegovim likom.

Tim se izdanjem Hrvatska pošta (HP) pridružuje velikoj obljetnici i spomenu na zaštitnika Grada Dubrovnika, a markicu će čelnicima Grada u ponedjeljak, 1. veljače, predati predstavnici HP-a, članica Povjerenstva za izbor motiva, grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka Stela Prislan Fujs i Damir Premužak, predsjednik dubrovačkog Filatelističkog društva, koje je iniciralo izdanje te poštanske marke.

Vrijednost markice je 3,10 kune, a dizajner je Orsat Franković.

Uoči ovogodišnje Feste, kojom se obilježava i 1700. obljetnica mučeničke smrti svetog Vlaha, kao i 600. obljetnica zakona kojim je u Dubrovačkoj Republici zabranjena trgovina robljem, u subotu 30. siječnja, nakon godinu i tri mjeseca obnove službeno se otvara i Parčeva crkva.

Komentiraj

FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.