Papa Franjo nije zvao na tajni sastanak matičarku iz Kentuckyja koja je bila u pritvoru zbog toga što je odbila vjenčati istospolni par i pritom joj nije dao bezuvjetnu podršku, priopćio je Vatikan u petak.

Zbog kontroverzi koje su se prošli tjedan pojavile zbog Papina sastanka s Kim Davis u Washingtonu, glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi rekao je da je ona jedna od nekoliko desetaka osoba koje su bile pozvane kod vatikanskog veleposlanika kako bi vidjele Papu.

“Papa nije ulazio u pojedinosti situacije Kim Davis i njegov razgovor s njom ne bi trebalo shvatiti kao oblik podrške  njezina položaja u svim pojedinačnim i kompleksnim aspektima”, stoji u Lombardijevoj izjavi.

Viši vatikanski dužnosnik, koji je odbio biti imenovan, rekao je da Sveta Stolica ima “osjećaj žaljenja” zbog tog sastanka  koji je prvotno držan u tajnosti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.