FOTO: John Stillwell - WPA Pool/Getty Images

Vojvotkinja od Cambridgea dobila je dozvolu za napredni stupanj ronjenja s bocom nakon položila ispit za ronjenje na dubini većoj od 25 metara, pišu u nedjelju britanski mediji.

Pretpostavlja se, kako piše Telegraph, da se Kate kvalificirala za napredno ronjenje s bocama kisika u sklopu tečaja Profesionalne udruge instruktora ronjenja u ronilačkoj školi na privatnom karipskom otoku Mustiqueu.

“Oduševljeni smo što vojvotkinja od Cambridgea dijeli suprugov interes za podvodni svijet i ovu vrstu sporta te da je unaprijedila svoje ronilačke sposobnosti”, rekao je voditelj Britanskoga podvodnog kluba (BSAC) za Telegraph.

William, vojvoda od Cambridgea predsjednik je BASC-a.

“Poput djeda i oca, ponosan sam što mogu reći da sam roniti naučio s instruktorima BSAC-a te da s vama dijelim strast za ovaj sport i za podvodni svijet”, napisao je William u lipanjskom broju časopisa BSAC.

“Nadam se da će jednog dana i moj sin George uživati u ljepotama ronjenja s disalicom i ronjenja s bocama s kisikom”, kazao je Willliam.

Komentiraj

FOTO: John Stillwell - WPA Pool/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.