Izvanredna sjednica Sabora na kojoj se očekuje jednoglasna potpora Vladinu zahtjevu za istupanje naše zemlje iz Arbitražnog sporazuma održava se danas. Na izvanrednoj sjednici je htjela biti i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja je zbog toga nazvala predsjednika Sabora Josipa Leku.

Međutim, Leko joj je poručio da prema poslovniku može sjednicu pratiti samo kao gledateljica s galerije, što je priopćio i novinarima. Predsjednica je prvom čovjeku Sabora zatim rekla da je zgrožena što njihov razgovor prepričava novinarima, nakon čega su razmijenili i oštro intonirana pisma.

Grabar Kitarović u pismu Josipu Leki između ostalog je poručila da uvažava njegovo dugogodišnje političko iskustvo, od društvenog pravobranitelja samoupravljanja do danas, no da mu ne dopušta da joj čita lekcije o načinu obnašanja dužnosti Predsjednice Republike.

– U tom duhu očekujem kako ćete onda razumjeti i moj stav kako je Hrvatskoj uistinu nužno potrebna smjena generacija u politici, koja bi napokon zadovoljila zahtjeve građana za sadržajem, a ne formom – poručila je.

Komentiraj