Supruga ubijenog vođe Islamske države Abu Sayyafa optužena je za sudioništvo u uroti, koja je rezultirala smrću američke dobrotvorne radnice Kayle Mueller, koja je ubijena prošle godine dok su je islamski militaristi držali kao taoca u Sriji, priopćilo je američko Ministarstvo pravosuđa.

Nisreen Assad Ibrahim Bahar zvana Umm Sayyaf (25), iračka državljanka i njezin suprug Abu Sayyaf, koji je bio jedan od vođa Islamske države sve do ubojstva prošle godine optuženi su za urotu koja je rezultirala smrću Kayle Mueller.

Američke sigurnosne službe obavijestile su obitelj da je vođa ISIL-a al-Baghdadi više puta silovao njihovu kćerku dok je bila u zatočeništvu u Siriji.

Abu Sayyafa je do svoje smrti u svibnju prošle godine bio jedan od viših vođa Islamske države, a supruga mu je trenutno u iračkom zatvoru, gdje je čeka suđenje za terorizam, navodi Ministarstvo pravosuđa i dodaje kako podupire irtačku optužnicu protiv Nisren Asad Ibrahim Bahar kako bi bila zadovoljena pravda.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.