Šumski požar u nedjelju drugi dan zaredom pustoši veliku površinu crnogorične šume na otoku Eubeji, smještenom 140 km sjeveroistočno od Atene, prijeteći domovima u okolnim selima, izvijestili su vatrogasci.

“Neki su stanovnici sela Katunije zbog pregustog dima napustili domove”, rekao je za AFP glasnogovornik vatrogasne službe.

Na terenu je šezdesetak vatrogasnih vozila, pet helikoptera, pet kanadera i 120 vatrogasaca. Oni nastoje ugasiti požar čija se fronta prostire na 15 km.

Po procjeni medija, požar je dosad opustošio područje od oko 2000 hektara, no vatrogasci informaciju nisu potvrdili, uz objašnjenje da će se šteta znati tek nakon što požar bude ugašen.

“Ovo je ogromna ekološka katastrofa, no nasreću nema ljudskih žrtava”, rekao je za grčku novinsku agenciju Anu ministar za poljoprivredni razvoj Vaguelis Apostolou koji je obišao požarište.

Komentiraj

FOTO:EPA/KOSTAS KOYRGIAS
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.