U sklopu istrage o prijetnjama napadima u Bruxellesu na Silvestrovo, u četvrtak je privedeno još šest osoba, izvijestilo je belgijsko državno odvjetništvo.

“Uhićeno je i na saslušanje privedeno šest osoba”, stoji u priopćenju te se dodaje da je u četvrtak ujutro u raznim dijelovima Bruxellesa i okolici obavljeno sedam pretresa tijekom kojih su zaplijenjeni mobiteli, računala i tableti koji se analiziraju.

U utorak je protiv dvojice privedenih muškaraca podignuta optužnica. To su Said S., tridesetgodišnji belgijski državljanin kojega optužnica tereti da je prijetio napadima, sudjelovao u aktivnostima terorističke skupine kao počinitelj i supočinitelj te da je novačio članove i Mohamed K. (27), koji je optužen za najteže prijetnje napadima i sudjelovanje u aktivnostima terorističke grupe kao počinitelj i supočinitelj.
Izvor blizak istrazi provedenoj u srijedu kazao je i da su istražitelji na tragu skupini motorista koja djeluje pod nazivom “Bajkeri samoubojice”.
Pretresi su izvedeni u Molenbeeku i Laekenu te u Anderlechtu i Leuuw-Saint-Pierreu, općinama jugoistočno od glavnoga grada.
Državno tužiteljstvo u utorak je izvijestilo o ozbiljnim prijetnjama napadima na znamenitosti Bruxellesa.

Komentiraj