Papa Franjo će u veljači posjetiti Meksiko, što će biti njegovo prvo putovanje u pretežno katoličku zemlju otkako je 2013. postao papa, najavio je u subotu Vatikan.

Tijekom šestodnevnog posjeta papa će posjetiti glavni grad Mexico City,  južnu graničnu regiju Chiapas, grad Chihuahua na sjeveru i pokrajinu Michoacan.

Program pape Franje uključuje posjet bolnici,  sastanak sa skupinom domorodaca u San Cristobal de Las Casasu i  putovanje u zatvor u Ciudad Juarezu duž američke granice, područje snažno pogođeno ratom narko-kartela.

Tema papina posjeta bit će migracije.

Chihuahua se nalazi na ruti koju mnogi koriste na putu prema SAD-u i  jedno je od  najopasnijih područja u Meksiku. Chiapas je područje kojim migranti iz Srednje Amerike prolaze prema sjeveru.  A Michoacan na zapadu je mjesto krvavih sukoba između narko-kartela i vlade.

Papa će također održati misu u bazilici Naše Gospe od Guadalupe u Mexico Cityju

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.