Na prijedlog Komisije za pomilovanja, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, pomilovala je 25 osoba među kojima se, osim kontroverznog tajkuna Leona Sulića, našao i Danko Seiter. Deiteru je neizdržani dio kazne zatvora u trajanju od jedne godine zamijenjen uvjetnom osudom.

On je jedan od optuženih u aferi Karlovačka banka i teretilo ga se za zlouporabu položaja i ovlasti zbog sklapanja ugovora o kreditu s obrtom “Hanžel”, jednim od donatora predsjedničine kampanje, piše portal Jutarnji. Predsjednica države je udijelila pomilovanja za ukupno 25 osoba. Njima je bezuvjetna kazna zamijenjena uvjetnom, smanjen im je dio kazne, a najviše njih 16 dobilo je prijevremenu rehabilitaciju.

Oko 10-ak posto podnositelja molbi za pomilovanje dobilo je akt milosti no za razliku od odluka prethodnika, Ive Josipovića i Stjepana Mesića, prema preporuci Ministarstva pravosuđa, više se ne objavljuju imena onih kojima je molba odbijena, piše Jutarnji.

 Među posljednjim pomilovanjima je Miroslav Čolović iz Šibenika kojem je 20. siječnja 2010. Stjepan Mesić odbio molbu za pomilovanje. U srpnju 2015. godine je imenovana Komisija za pomilovanja, a na čelu joj je prof. dr. Davor Derenčinović, sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Komentiraj