Radna skupina za prekid vatre u Siriji, predvođena Rusima i Amerikancima, iznijela je u subotu u Ženevi “pozitivnu bilancu” stanja, nekoliko sati nakon stupanja na snagu prekida neprijateljstava, po zapadnom izvoru.

“UN, SAD i Rusija iznijele su pozitivnu bilancu prvih sati prekida neprijateljstava” u Siriji, na sastanku radne skupine u Ženevi, izjavio je neimenovani zapadni diplomat.

“Nekoliko incidenata” je zabilježeno, ali UN je ocijenio da su “suzbijeni”, dodao je on.

Međutim, “treba čekati nedjelju i ponedjeljak da bi se vidjela prava bilanca”, s obzirom na to da je u subotu neradni dan u Siriji, nastavio je izvor.

Ta se radna skupina, u kojoj sudjeluje posebni izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Mistura, već sastala u petak u Ženevi nekoliko sati prije stupanja na snagu prekida neprijateljstava, na koji su pristale sve strane osim Islamske države i Fronte Al-Nusre.

Primirje, po opsegu najveće od početka rata između režima i pobunjenika 2011., stupilo je na snagu u ponoć po sirijskom vremenu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.