Veliki šumski požar kod Kistanja je pod kontrolom, a trenutno se radi na sanaciji požarišta, izvijestio je u četvrtak zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

“Pratimo situaciju, držimo sve pod kontrolom, a čim se vatra razbukta zračne snage stave je pod kontrolu”, kazao je Dukić.

Naglasio je kako je zaustavljen požar koji se od Kistanja širio prema Roškom slapu u Nacionalnom parku Krka, da tamo više nema otvorene vatre, a vatrogasci i zračne snage kontroliraju taj prostor i rade na sanaciji požarišta.

Od jutra je na požarištu ukupno 240 vatrogasaca i 80 pripadnika Hrvatske vojske, a u gašenju im pomažu dva kanadera i tri airtractora.

“Stanje je pod kontrolom, nećemo još reći da je požar lokaliziran ali stanje je pod kontrolom i radi se na čuvanju linija i gašenju požarišta koja još postoje”, izjavio je Dukić za HTV.

MORH je ujutro izvijestio kako su na tom požarištu zračne snage angažirane treći dan zaredom, a u prethodna dva dana na požarište je izbačeno oko 400 vodenih bombi i ostvareno 65 sati naleta.

Požarište je u srijedu popodne obišao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a u Kistanjama je održana sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Uz župana Gorana Pauka, članove stožera, ravnatelja JU NP Krka Krešimira Šakića sjednici su nazočili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i ministar obrane Damir Krstičević.

Poslana je pomoć u ljudstvu i tehnici iz Zagrebačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Ličko-senjske županije te Grada Zagreba.

Komentiraj