Zbog postavljanja nedozvoljenih automata za igre na sreću po zagrebačkim kafićima Uskok je podigao optužnicu protiv 20 ljudi, uključujući i jednog višeg poreznog inspektora, tereteći ih da su u godinu dana na tom ilegalnom poslu u sastavu zločinačkog udruženja zaradili više od 350 tisuća kuna.

Unosan posao organizirala su dvojica muškaraca koja su u dogovoru s vlasnicima ili korisnicima zagrebačkih ugostiteljskih objekata, a bez odobrenja Ministarstva financija postavljali nedozvoljene automate, ali im i dojavljivali vrijeme porezno-policijskog nadzora.

Među optuženima se našao i viši porezni inspektor za nadzor igara na sreću iz zagrebačkog područnog ureda, koji je u više navrata organizatorima otkrivao podatke o planiranim porezno-policijskim nadzorima, o čemu su oni potom obavještavali vlasnike i voditelje ugostiteljskih objekata kako bi prije porezno-policijskog nadzora uklonili nedozvoljene automate za igre na sreću.

Četvrto i peto okrivljeni su pak po nalogu organizatora u više navrata iz skladišta prevozili nedozvoljene automate i postavljali ih u ugostiteljske objekte.

Okrivljene vlasnike i korisnike ugostiteljskih objekata posjećivali su organizatori ili njihovi pomoćnici, koji su preuzimali dio zarade od nedozvoljenih automata. Dvojac je tako, prema sumnjama Uskoka, za sebe i druge okrivljenike od studenoga 2013. do studenoga 2014. pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 366 tisuća kuna.

Komentiraj