Sanacijski upravitelj splitskoga KBC-a Kolja Poljak opovrgnuo je informaciju koja se u četvrtak pojavila u medijima da je ta bolnica ostala samo na tri vaskularna kirurga jer su dvojica otišla u mirovinu, a treći iznenada dao otkaz, zbog čega će ostali kirurzi imati mnogo više dežurstava nego što je zakonom propisano.

“Bolnica nije ostala bez vaskularnih kirurga”, rekao je Poljak i istaknuo da je to medijska laž.

“Šef kirurgije Zdravko Perko, koji je odgovoran za odjel, i ja kao sanacijski upravitelj bolnice izjavljujemo da je to laž. Mi imamo pokrivenu službu cijelo ljeto. Sada imamo četiri vaskularna kirurga i tri specijalizanta. S tim imamo pokrivenu hitnoću preko ljeta i apsolutno nema nikakvih problema s vaskularnom kirurgijom ni odgoda pregleda, operacija ili bilo čega drugoga”, rekao je Poljak.

 

  • Mediji su naime objavili da su s tog odjela u mirovinu otišla dva liječnika, a treći je iznenada dao otkaz.

 

Splitskoj bolnici tijekom godine gravitira pola milijuna pacijenata a u ljetnim mjesecima i dolaskom velikog broja turista pritisak je sve jači pa se broj pacijenata udvostruči.

Ministar Varga rekao je u Zagrebu da je “nedostatak kadrova u hrvatskome zdravstvenom sustavnu nešto što je tinjalo, izgrađivalo se i nastajalo više od 20 godina”. “Ove godine smo raspisali znatni broj specijalizacija i subspecijalizacija. Dok naši kolege ne završe tu svoju edukaciju, nažalost, morat ćemo se snaći s brojem kadrova koji imamo”, rekao je Varga u četvrtak u Zagrebu odgovarajući na pitanje novinara jesu li ga upozorili na to da splitska bolnica ima manjak vaskularnih kirurga.

Komentiraj