Dvadesetsedmogodišnji vozač pokušao je pregaziti policajce koji su ga zaustavili u petak navečer, a zatim je u pokušaju bijega pod utjecajem droge počinio niz prekršaja, uključujući vožnju kroz crveno i vožnju u suprotnom smjeru, izvijestila je policija.

Nakon što su policajci u petak navečer, na raskrižju ulica đakovačkog naselja Sjever zaustavili vozača i krenuli prema njegovu automobilu, on je krenuo vozilom i zatim udario policajca u odori te ga odbacio na tlo, dok je bočnim dijelom u nogu udario policajca u civilu.

Vozač, koji je bio pod utjecajem droge, potom je udario u policijsko vozilo parkirano ispred njega i pobjegao, izvijestila je u ponedjeljak osječko-baranjska policija, koja 27-godišnjeg vozača tereti za prisilu prema službenoj osobi i obijesnu vožnju, a njegovog 28-godišnjeg suputnika zbog prisile prema službenoj osobi.

Prilikom bijega 27-godišnjak je počinio niz prometnih prekršaja, upravljajući automobilom kroz raskrižja za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforima, te vozeći suprotnim smjerom jednosmjernim ulicama.

No, to ga nije uspijelo spasiti od prometnih policajaca koji su ga uspjeli uhvatiti nedugo nakon bijega. Vozač i godinu dana stariji suputnik, za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je bio u automobilu, privedeni su pritvorskom nadzorniku.

 

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.