Moldavijski predsjednik vlade, Chiril Gaburici, dao je ostavku na dužnost samo dan nakon što ga je državno odvjetništvo počelo ispitivati oko valjanosti njegove srednjoškolske diplome, piše AFP.

Chiril Gaburici je dužnost preuzeo 18. veljače ove godine, nakon što je njegova Liberalno demokratska stranka zajedno s drugim proeuropskim strankama oformila koaliciju.

 

  • “Odlučio sam podnijeti ostavku. Ne mogu više biti na ovoj poziciji. Ja nisam političar, ja sam poslovan čovjek. Ne želim sudjelovati u političkim igrama”, rekao je u izjavi sad bivši premijer

 

“Odlučio sam podnijeti ostavku. Ne mogu više biti na ovoj poziciji. Ja nisam političar, ja sam poslovan čovjek. Ne želim sudjelovati u političkim igrama“, rekao je u izjavi sad bivši premijer. Nada se kako će njegova ostavka smanjiti usredotočenost na njega i zemlji osigurati stabilnost.

Chiril Gaburici je dužnost preuzeo 18 veljače ove godine, nakon što je njegova Liberalno demokratska stranka zajedno s drugim proeuropskim strankama oformila koaliciju. 

Moldavija, bivša sovjetska država, ima 3.5 milijuna stanovnika, nalazi se između Ukrajine i Rumunjske i jedna je od najsiromašnijih europskih država. Prošle godine je potpisala prvi ugovor o pristupanju Europskoj uniji unatoč političkom protivljenju Rusije…

Ovu državu očekuju lokalni izbori 14. lipnja.

 

Komentiraj