Odvjetnici Billa Cosbyja, protiv kojeg je jučer podignuta prva optužnica zbog seksualnog napada, tvrde kako je optužnica ‘politički motivirana’, prenosi BBC. Monique Pressley je rekla kako tužitelj u ovom slučaju ne traži pravdu, već ostvaruje svoja obećanja iz kampanje.

Više od 50 žena optužilo je slavnog komičara i glumca da ih je drogirao ili napio te seksualno iskoristio. Sve se to odigravalo u vremenskom periodu od više desetljeća. Cosby konstantno odbija optužbe, navodeći kako su sve žene na seksualne odnose pristale. Većina optužbi protiv Cosbyja već je otišlo u zastaru, a u slučaju u Pennyslvaniji, gdje je optužnica jučer podignuta, rok za njeno podnošenje bio je danas.

Tužitelj Kevin Steele izabran je u studenom, a pobijedio je bivšeg tužitelja Brucea Castora, koji je odbio podići optužnicu protiv Cosbyja 2005. godine u istom slučaju.

Cosby je svjetsku slavu doživio u 1980-im godinama u seriji ‘The Cosby Show’, a otkako je optužen za seksualne zločine, mnoge su medijske kuće i brojne institucije odlučile sidtancirati se od nekada voljenog glumca i komičara.

Komentiraj