Prvi dio dana bit će oblačno uz kišu koja na Jadranu i u predjelima uz njega lokalno može biti i obilnija. Kiša će u Gorskom kotaru i Lici postupno prijeći u susnježicu i snijeg, kojih također nakratko može biti i u nizinama kopnene Hrvatske. Popodne i prema kraju dana oborine će slabiti, ponegdje i posve stati, izvještava Meteo. Sa zapada se očekuje i djelomično razvedravanje.

Vjetar će biti umjeren i jak jugozapadni, a na Jadranu jako i olujno jugo i jugozapadnjak, okrenut će na umjeren i jak, ponegdje i olujan, zapadnjak i sjeverozapadnjak.
U jutarnjim satima očekuje se između 5 i 10°C, dok će velik dio kopnene Hrvatske imati od danju od 3 do 7°C. Obala i otoci u jutarnjim će satima imati od 9 do 15°C, a danju od 8 do 12°C na sjevernom i srednjem Jadranu, te između 12 i 14°C na krajnjem jugu.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), upozorio je HAK.
 
Zbog radova na sanaciji mjesta odrona na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, iza vijadukta Bukovo (od 64. do 66. km), u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom.
U većem dijelu zemlje su mokri i skliski kolnici.
Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, između čvorova Skradin i Karamatići te na A10 Čarapine-Ploče. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić mjestimice pada solika.
Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kod čvora Oštrovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, usporeno.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno, prenosi HAK.

Komentiraj

FOTO:Tomislav Miletic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.