Oko tisuću migranata smještenih u Šentilju nedaleko granice s Austrijom u srijedu ujutro je iznudilo prelazak granice, izašavši iz šatora i probivši kordon slovenske policije, javljaju slovenski mediji.

Riječ je o drugom takvom slučaju u proteklih nekoliko dana, a u grijanom šatorskom izbjegličkom centru u Šentilju ostalo je trenutno još 1700 izbjeglica koji bi htjeli u Austriju i dalje prema Njemačkoj
Policija u Mariboru navela je kako očekuje da će tranzitni centar u Šentilju vrlo brzo opet biti prepun jer je prema njemu upućeno novih 3800 izbjeglica koji su nekontrolirano ušli iz Hrvatske, a u Šentilju se u optimalnim uvjetima može smjestiti oko 2000 ljudi.
Riječ je o najvećem prihvatnom kampu u Sloveniji, koji je radio i prije mjesec dana u vrijeme prvog dolaska migranata na slovenske granice, a dežurni policajac u kampu Zoran Krebs izjavio je da se ljudi u kampu brzo smjenjuju i idu prema Austriji.
Zaliha hrane je za sada dovoljno, ali nedostaje odjeće i deka, dodao je, a humanitarne organizacije pozivaju se da pomognu kao i da se nađu donacije poduzeća.
Na Šentilj će danas, kao ispomoć policiji, čijih pripadnika je 50-ak, doći i 15 pripadnika slovenske vojske, objavila je slovenska tiskovna agencija STA.
Slovenski mediji navode da je proteklih dana u šatorima na Šentilju dolazilo do incidenata i provale u skladišta hrane i odjeće, ali su vlasti u Mariboru zanijekale da su migranti opljačkali jednu benzinsku crpku u gradu, o čemu su kružile neprovjerene glasine.
Policija tvrdi da ni o navodnim provalama u skladišta hrane i odjeće u kampu ništa ne zna.

Komentiraj