Više od 1.000 pokušaja imigranata da uđu u Veliku Britaniju zabilježeno je u noći između četvrtka i petka na ulazu u tunel ispod La Manchea blizu Calaisa, doznaje se iz policijskih izvora.

“Spriječeno je više od 1.000 pokušaja ulaska i tridesetak osoba je privedeno”, naveo je taj izvor, prenosi AFP.

 

  • Tunel ispod La Manchea već tjednima opsjedaju izbjeglice spremni na sve kako bi ušli u Veliku Britaniju, koju vide kao obećanu zemlju.

 

Glasnogovornik Eurotunnela, koji nije mogao potvrditi ove brojke, kazao je da ima puno manje smetnji u prometu otkako je stiglo 120 dodatnih policajaca, koji su se priključili kontingentu od 300 policajaca već raspoređenih u regiji Calaisa.

Drugi policijski izvor navodi brojku od čak 1.400 pokušaja upada, izvedenih između 22 sata i 7 sati ujutro.

“Poslana su pojačanja ali pritisak migranata je i dalje jak”, potvrdio je policijski izvor dodajući da je unatoč poduzetim mjerama teško kontrolirati situaciju.

Tunel ispod La Manchea već tjednima opsjedaju izbjeglice spremni na sve kako bi ušli u Veliku Britaniju, koju vide kao obećanu zemlju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.