Ruski ministar obrane Sergej Shoigu u petak je izjavio da je u napadu krstarećim projektilima na ciljeve u sirijskoj provinciji Deir ez-Zour ubijeno više od 600 pobunjenika, prenosi agencija RIA.

Agencija ne navodi kada je taj napad izvršen, ali dodaje da je Rusija udvostručila broj borbenih zrakoplova koji sudjeluju u zračnim udarima u Siriji na 69.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je , odgovarajući na pitanje o značenju izjave predsjednika Vladimira Putina o “narednim fazama” vojne  operacije, istaknuo da se ne razgovora o mogućoj kopnenoj operaciji ruske vojske u Siriji.

“O tome se nije razgovaralo, niti se sada razgovora”, kazao je Peskov novinarima.

U zasebnom priopćenju rusko ministarstvo vanjskih poslova je objavilo da su ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni tajnik John Kerry  telefonski razgovarali o potrebi zajedničkog djelovanja u borbi protiv Islamske države (IS) i nužnosti pregovora između vlasti u Damasku i oporbe.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.