Njemačka kancelarka Angela Merkel i njezin uži kabinet održat će u srijedu poseban sastanak o sigurnosnim pitanjima nakon što je u utorak zbog sigurnosne prijetnje otkazana prijateljska nogometna utakmica Njemačke i Nizozemske u Hannoveru.

 U međuvremenu, policija je priopćila da nije pronašla nikakav eksploziv te nije nikoga uhitila . “Dosad nije bilo uhićenja. Što se tiče pitanja je li pronađen kakav eksploziv, zasad je odgovor ne”, rekao je ministar unutarnjih poslova Donje Saske Boris Pistorius na novinskoj konferenciji.

 Kako su prenijeli njemački mediji, tri sata prije početka utakmice na stadionu je nađena sumnjiva torba, a iako se potvrdilo da nema opasnosti, policija je odlučila otkazati dvoboj i ekvakuirati stadion na kojem su se već okupili navijači. Dvoboju u Hannoveru trebala je nazočiti i njemačka kancelarka te veliki broj uglednika koji su htjeli odati počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.

Komentiraj

FOTO:Adam Berry/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.