Sinoć je na svojoj Facebook stranici MOST nezavisnih lista objavio još jedan status u kojem su se osvrnuli na jučerašnji sastanak s Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste.

“Od HDZ-ove instalacije do SDP-ovih lutki na koncu. Nema kako nas nisu nazvali, i za šta nas nisu optužili. Politička priča Hrvatske se mijenja, i to nam je jedino bitno. Dan po dan. Sa svakim udarom sve smo jači. Vrijeme je za promjene. ‪#‎BašZatoMOST”, objavili su iz MOST-a na svojoj Facebook stranici.

Sinoćnji sastanak trajao je gotovo dva sata, a obilježen je uglavnom situacijom u kojoj su Tomislav Karamarko i ostatak delegacije HDZ-a napustili sastanak i to svega dvadeset minuta nakon početka. Karamarko je izjavio kako ne može potpisati zahtjeve MOST-a niti sudjelovati u tripartitnoj Vladi i time zatvorio vrata svojoj koaliciji da sastavi Vladu.

Petrov, koji očekuje da će Hrvatska u utorak imati mandatara, rekao je da je na uvjete Mosta pristala koalicija Hrvatska raste dok HDZ-ova Domoljubna koalicija na njih nije pristala.

“Očekuje nas još tri dana razgovora, nadamo se da će oni do utorka završiti i da ćemo imati mandatara i ostale stvari završene”, rekao je Petrov novinarima.

Zoran Milanović kazao je kako više neće biti premijer. “Više neću biti premijer, to je gotovo”,  kazao je i dodao kako će to biti nestranački mandatar ili netko iz Mosta. “Mi ćemo uvjeriti kolege da to bude netko iz Mosta”, najavio je Milanović.‬

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.