Ministar poljoprivrede Davor Romić poručio je u petak, nakon tematske sjednice saborskog Odbora za poljoprivredu, da smanjenje PDV-a na poljoprivrednu proizvodnju u ovom trenutku nije realno.

“U ovom trenutku to nije realno, iz razloga jer je dogovor Vlade da u ovoj godini nema promjena porezne politike”, rekao je Romić novinarima nakon maratonske rasprave o stanju u domaćem mljekarstvu, u kojoj je sudjelovao širok krug sudionika koji su, kao jednu od mogućih mjera za poboljšanje prilika u ukupnoj poljoprivredi, naveli spomenuto smanjenje PDV-a.

Ministar kaže kako je svjestan da je mljekarski sektor u vrlo teškoj situaciji, ali i ističe da svi mehanizmi nisu u resornom ministarstvu, nego u cijeloj Vladi.

Radit ćemo na tome da spojimo ministarstvo i sve koji sudjeluju u tom procesu – proizvođače, prerađivače, trgovce, rekao je Romić, navodeći da su na sjednici glavni problemi detektirani i da će ih se nastojati riješiti.

Proizvođači mlijeka upozorili su na Odboru da je mljekarski sektor na koljenima, a ‘prstom upiru’ u samovolju otkupljivača, pad cijena mlijeka, rapidan porast uvoza od ulaska Hrvatske u EU.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.