Uz ocjenu kako je HDZ-ova Domoljubna koalicija ostvarila pobjedu na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, mediji u BiH na udarnim mjestima kao posebno iznenađenje ističu koaliciju Mosta koja će s 19 mandata biti presudna za sastavljanje buduće vlade.

Sarajevski Dnevni avaz na naslovnici donosi naslov ‘Tijesna pobjeda HDZ-a, “Most” iznenađenje’. Prenose podatke Državnog izbornog povjerenstva (DIP) o 59 mandata Domoljubne koalicije koja je osvojila i glasove dijaspore.

“Iznenađenje ovih parlamentarnih izbora, Most, najbolje je prošao u središtu Zagreba te na jugu Hrvatske”, preciziraju u Avazu. I Oslobođenje ističe da je HDZ tijesno pobijedio, te navodi izjavu Drage Prgometa iz Mosta, koalicije nezavisnih kandidata, kako su spremni preuzeti odgovornost za vođenje države.
Banjolučke Nezavisne novine na naslovnici ističe da i Hrvati u BiH očekuju napredak budući da ih je veliki broj glasovao na jučerašnjim izborima. Federalna televizija je naglasak stavila na to da je Domoljubna koalicija pobjednik izbora u Hrvatskoj, te također govori o Mostu kao iznenađenju.
“Iznenađenje ovih parlamentarnih izbora, MOST može računati na 19 mandata u Hrvatskom saboru, što ih određuje kao ključne partnere za sastav nove vlade. Jučer održani izbori smatraju se najneizvjesnijim u povijesti Hrvatske”, navodi Federalna televizija (FTV).

Komentiraj