Stranka Pametno oglasila se oko afere u splitskoj Stanoupravi. Kako je otkrio Index, SDP-ov direktor Marko Šundov dao je pozajmicu od gotovo 600 tisuća kuna tvrtki Jukić-damu Danijela Jukića, poslovnog partnera Baldasarovog donatora Stipe Mađora, potpredsjednika Nadzornog odbora Stanouprave.

Pozajmica je razbijena na tri dijela da ne mora na potvrdu u Nadzorni odbor, kako je Stanouprava u minusu 800 tisuća kuna, novac je isplaćen iz pričuve zgrada bez adekvatnog osiguranja.

‘Maske padaju. Kako se bliži kraj mandata Ive Baldasara, u javnost izlaze skandalozna saznanja. Pozajmice isplaćene u više manjih iznosa da se zaobiđe Nadzorni odbor, kao nitko ništa nije znao. Ni gradonačelnik, ni partner – donator – plodouživatelj. Pa zar zaista misle da su građani glupi i da će im povjerovati. Gdje je granica? Svibanj 2017? Ovo je bezobrazluk i kazneno djelo radi kojeg moraju odstupiti i direktor Stanouprave i gradonačelnik, svi odgovorni za ovakvo postupanje našim novcem. Vrhunac je pozajmica Spalatum DMC-u, pompozno najavljenoj agenciji koja je trebala brendirati Split, a zapravo organizira dva gradska sajma. Sramota je koliko je štete Splitu nanio Baldasar, nezamislivo igdje u svijetu’, kazala je predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, piše Index.

Komentiraj