Vlak s 1800 imigranata krenuo je u 10 sati i 25 minuta iz Tovarnika za Čakovec, gdje će iskrcati 600 migranata koji će dalje na prijelaze Macelj i Mursko Središće autobusima, a ostali će nastaviti vlakom za željeznički granični prijelaz prema Sloveniji Mursko Središće, kazao je novinarima ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u subotu u Opatovcu.

Ostojić je rekao da je u petak oko 8 sati slovenska strana na Macelju prihvatila 300 migranata, a daljnjih 300 na Murskom Središću.

Kazao je i kako se trenutačno u Bapskoj nalazi oko 600 migranata te da je priljev migranata tijekom noći nekoliko sati bio usporen zbog “reorganizacije na novi tempo”. Priljev je “bio štopan” zbog organizacije na duži put, rekao je, a na pitanje kako je priljev štopan, Ostojić je odgovorio:  “Migrantima se jednostavno kaže da stanu”.

Iznio je podatak da je do subote u 10 sati u Republiku Hrvatsku ušlo 188.700 migranata, a da je u kampu u Opatovacu oko 600 migranata.

U Čakovcu se neslužbeno doznaje da je između 9 i 10 sati šest autobusa s izbjeglicama stiglo na zajednički hrvatsko-slovenski granični prijelaz Mursko Središće i da je u tijeku njihov prihvat u Sloveniju.

Takođe po neslužbenim informacijama, 600 migranata bi tijekom dana iz Čakovca trebalo autobusima biti prebačeno prema graničnom prijelazu Goričanu, to jest prema Mađarskoj.

Hrvatske željeznice izvijestile su da oko 11,30 sati u kolodvoru Tovarnik počinje ukrcaj izbjeglica u 95. izvanredni vlak.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.