Osim dva šatorska kampa koji će se otvoriti blizu zapadne mađarske granice, vlada će zatvoriti sve otvorene i čuvane izbjegličke centre u zemlji, piše mađarski dnevnik Magyar Nemzet u četvrtak.

Uz migrantske prihvatne centre Nagyfa, Kiskunhalas, Bekescsaba i Nyirbator smještene blizu južne i istočne granice, vlada će zatvoriti centre u Bicskeu i Vamosszabadiju, oba u sjevernoj Mađarskoj, piše dnevnik.

“Potrebna su nam samo dva prihvatna centra, oni u Szentgotthardu i Kormendu”, rekao je predsjednik parlamentarne skupine Fidesza Lajos Kosa novinama, dodajući da su ispražnjeni svi kampovi na jugu.

U srijedu je parlament odgodio debatu o migrantima jer su zakonodavci željeli pričekati da vide hoće li na summitu EU-a koji počinje u četvrtak doći do ikakvog sporazuma, rekao je Kosa.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.