Iran i Saudijska Arabija moraju pronaći način da smanje napetosti koje je izazvalo saudijsko pogubljenje šijitskog klerika, priopćila je Turska.

 “Političke napetosti između tih dviju zemalja ne pridonose miru u regiji, koja već podsjeća na bačvu baruta”, objavio je zamjenik premijera Numan Kurtulmus na Twitteru.

 On je rekao da su Saudijska Arabija i Iran “najvažnije zemlje islamskog svijeta”.
 U međuvremu je Kuvajt objavio da opoziva svog veleposlanika iz Irana dok se regionalni spor zbog pogubljenja klerika Nimra al-Nimra sve više produbljuje, javlja BBC.
 Saudijska Arabija prekinula je diplomatske odnose s Iranom u nedjelju nakon što su prosvjednici napali saudijsko veleposlanstvo u Teherenu u znak odmazde zbog pogubljenja. U ponedjeljak su isto učinili njezini saveznici Bahrein i Sudan, a Ujedinjeni Arapski Emirati spustili su diplomatske odnose na nižu razinu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.