Brics

Nova međunarodna banka kojom upravljaju zemlje BRICS-a započela je s radom.

Nova razvojna banka ima početni kapital od 50 milijardi dolara te se smatra konkurentom Svjestkoj banci i međunarodnom monetarnom fondu, a cilj joj je financiranje razvojnih projekata u zemljama BRICS-a.

Svečanost kojom se obilježilo njeno pokretanje održana je u utorak ujutro u Šangaju, gdje će biti sjedište Nove razvojne banke (New Development Bank – NDB), javlja China Radio International.

Svečanosti su prisustvovali kineski ministar financija Lou Jiwei i predsjednik Nove razvojne banke Kundapur Vaman Kamath.

Lou Jiwei izjavio je da je Nova razvojna banka alternativa postojećem međunarodnom financijskom sustavu, te da će joj cilj biti inovacija u upravljanju.

Zemlje BRICS-a okupljaju najveća svjetska gospodarstva u nastajanju, odnosno Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnoafričku Republiku.

Komentiraj

FOTO:BEICS
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.