Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u subotu je preko svog Facebook profila pozvao na ujedinjenje u poštovanju prema žrtvama. Karamarko je pozvao sve koji su najavili bojkot komemoracije u Jasenovcu da razmisle o svojoj odluci te da budu ‘važniji od jeftinog dnevnog politikanstva’.

“Naša ne tako davna prošlost ostavila nam je sjećanje na previše žrtava za ovako malen narod. Ova istina je još teža i bolnija ako se zna da su tako brojna masovna stratišta nastala kao posljedica, po ideološkom predznaku različitih totalitarnih sustava.

Osuda svake vrste totalitarizma i poštovanje prema svim žrtvama, odluke su oko kojih se mora ujediniti hrvatsko društvo. Zato osuđujem svaki pokušaj da se preko pijeteta prema žrtvama totalitarnih sustava unose nove podjele među hrvatskim građanima.

Pozivam sve one koji su najavili bojkot komemoracije u Jasenovcu da još jednom razmisle o svojoj odluci i da im poštovanje prema žrtvama i ponovljena osuda totalitarnog režima budu važniji od jeftinog dnevnog politikantstva čiji učinci i onako ne traju dulje od dva tri dana.

Jedinstvo u osudi totalitarizma i poštovanje prema žrtvama takvih političkih sustava treba ostati generacijama koje dolaze kao naše civilizacijsko naslijeđe”, napisao je Karamarko na Facebooku.

Komentiraj