Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je u utorak nakon svečanog mimohoda u Zagrebu kako je impresioniran i ponosan što imamo ovakvu vojsku i snagu, ali i kako se treba prisjetiti svih momaka koji su bez ičega u ruci jurišali na ovakve tenkove.

Za Novu TV je rekao kako je bio protiv da se toga da se mimohod održava u Zagrebu, ali obzirom da su predsjednica i Vlada to dogovorili, na njemu je bilo da mimohod prihvati. “Želio sam da to bude najbolji mimohod na svijetu”, rekao je Karamarko dodavši kako je u Kninu sve započelo i završilo i kako je to grad u kojem će se proslaviti na dostojan način.

 

  • “U Kninu očekujem veliki broj ljudi, puno emocija, branitelja, naroda, no uvijek se moramo sjetiti onih koji su dali život za Hrvatsku. Da nije bilo njih, danas ovoga ne bi bilo”, rekao je predsjednik HDZ-a.

 

Poruku Milorada Pupovca kako neće ići u Knin, Karamarko komentira nekorektnim ponašanjem prema njegovoj domovini koja je oslobođena. “U Srbiji proglašavaju dan žalosti, govore o ljudima koji su napustili Hrvatsku – no moramo reći da je odlazak bio organiziran i proveden po Miloševićevoj naredbi. Na civile se pazilo, ali zašto nitko ne priča o pet godina okupacije, o onim ljudima koji su izašli s vrećicama, koliko ima neiskopanih jama… Moderna srpska politika ne bi smjela biti temeljena na mitovima”, zaključio je Karamarko.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.