Kanadska policija objavila je da subotnje napade u Edmontonu, u kojem je muškarac automobilom udario policajca i napao ga nožem, a kasnije su četiri pješaka u policijskoj potjeri stradala od drugog vozila, istražuje kao “činove terorizma”.

Policija je uhitila osumnjičenog za kojeg se smatra da je djelova sam, iako vlasti ne odbacuju mogućnost da je imao pomagače, objavio je u nedjelju ujutro čelnik policije u Edmontonu Rod Knecht.

Žrtve su odvedene na liječenje u bolnicu, a stanje policajca nije kritično, dodao je Knecht. Identiteti ostalih žrtava još uvijek nisu poznati.

Kanadski premijer Justin Trudeau objavio je da federalne vlasti surađuju s lokalnom policijom na slučaju.

“Dok traje istraga rani izvještaji pokazuju da je ovo još jedan primjer mržnje protiv koje moramo ostati budni”, priopćio je kanadski čelnik.

Policija je objavila da se osumnjičeni, za kojeg se tvrdi da ima 30 godina, oko 20:15 minuta po lokalnom vremenu zabio automobilom kroz barikadu i udario policajca koji je odletio nekoliko metara u zrak. Napadač je zatim izašao iz automobila i nožem probio policajca i pobjegao.

Policija je kasnije identificirala muškarca koji je upravljao vozilom tvrtke U-Haul kao vlasnika automobila Malibu koji je korišten u napadu. Osumnjičeni je pobjegao od policije i namjerno pokušao gaziti pješake dok ga je policija lovila središtem Edmontona.

Njegovo vozilo se na kraju prevrnulo, nakon čega ga je policija uhitila.

Komentiraj