Saborski zastupnik Mosta Ivan Kovačić, za kojeg su Nikola Grmoja i Božo Petrov već rekli kako je kandidat stranke za ministra uprave, poručio je u ponedjeljak u ‘Pressingu’ N1 televizije kako još ništa nije gotovo, ali i priznao kako ima najveće izglede.

“Istina je da je Most jedno vrijeme zagovarao stručnjake za ministre, no pokazalo se da je i samoj struci potrebno neko vrijeme da se pripremi za političke funkcije.”, kazao je Kovačić dodajući da nije pretjerano zagovarao ideju stručnjaka za premijera. “Mnoge priče su nametnute u javnosti i stalno se moramo pravdati. Imamo jedinstven stav – može biti stručnjak, ali mora biti politička funkcija”, rekao je.

Za današnji propust na Odboru ne krivi nikoga, ali poručuje da je saborska služba ‘trenala ranije informirati ljude’. Novinari su jutros izvijestili kako je galamio na Mostovce iza zatvorenih vrata, a Kovačić kaže da nije vikao, već je temperamentan. “Pisalo se da sam vikao da se nije došlo, svi su došli. Problem je što nisu došli oni koji su trebali prezentirati zakon, no oni ni nisu članovi odbora”, naglašava.

Kovačić kaže kako nikada nisu komunicirali da će se svih sedam Mostovih jamstava staviti u hitnu proceduru. “Mi baratamo dnevnim redom sjednica, i bitno nam je da su ušle u proceduru. Svaka će se točka napraviti, niti jedna neće pasti na Ustavnom sudu”, smatra.

Priznaje da su najavili da će uvjeti biti ispunjeni prije formiranja nove Vlade, ali da nisu znali da će Petrov biti predsjednik Sabora. Ali, sada im je bitno, kaže, da svi zakoni krenu u proceduru.

Na pitanje jesu li odustali od smanjenja pretplate za HRT, Kovačić kaže da nisu. “To bi trebalo ići oko 5. mjeseca 2017. za određeni dio ljudi, a inače tražimo da se pretplata smanji, ali ne može to ići odmah, jer ćemo ljude dovesti u financijske probleme”, rekao je Kovačić dodajući da bi se i drugom dijelu građana pretplata smanjila od 1. siječnja 2018. godine.

Upitan o Zlatku Hasanbegoviću, kaže kako nije za njega, ali ni protiv njega. “Iskreno, baš me briga. Svejedno mi je ako će se raditi dobro. Ali recite vi, da mi stavimo veto na njega, onda će reći da Mostovci filozofiraju. Da ga pustimo, omnda će ti isti reći da smo opet krivi”, objasnio je.

Komentiraj