Italija, Francuska i Njemačka potpisale su zajednički dokument u kojem pozivaju na razmatranje sadašnjih pravila Europske unije o davanju azila i “pravičnijoj” raspodjeli migranata unutar EU-a, priopćilo je u srijedu talijansko ministarstvo vanjskih poslova.

U dokumentu se naglašava da je sadašnja kriza s migrantima “jasno pokazala ograničenja i manjkavosti” pravila o azilu te da ih treba ponovo dati na ocjenu.

 

  • Trojica ministara vanjskih poslova spomenutih zemalja u dokumentu pozivaju na “snažan odgovor na krizu” koja je rezultirala golemim priljevom migranata u Europsku uniju.

 

Italija, Francuska i Njemačka također traže da spomenuta kriza bude predmet rasprave na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a 4. i 5. rujna u Luxembourgu.

Komentiraj

FOTO:EPA/Sebastian Willnow
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.