epa05025513 A rose is placed outside the France embassy next to a message reading, in French, 'I am Paris', in solidarity with the victims of the Paris terror attacks, in Athens, Greece 14 November 2015. At least 120 people were killed in a series of attacks in Paris on 13 November, according to French officials. Eight assailants were killed, seven when they detonated their explosive belts, and one when he was shot by officers, police said. EPA/YANNIS KOLESIDIS
Najmanje dvoje belgijskih državljana izbubilo je živote u petak navečer u terorističkim napadima u Parizu, među njima i Milko Jozić, koji bi po imenu i prezimenu mogao biti hrvatskog podrijetla.
 Belgijski mediji javljaju da su Milko Jozic (47) i njegova partnerica Elif Dogan, oboje iz Liegea, izgubili živote u Parizu.
 Oni su se prije četiri mjeseca preselili u Pariz i živjeli su u ulici u kojoj se nalazi koncertna dvorana Bataclan, poprište najvećeg od šest usklađenih terorističkih napada u petak navečer u Parizu.
 Vijest o njihovoj pogibiji potvrdila je za agenciju Belga Milkova bivša supruga Ingrid, s kojom ima kćer Laureline.
 Milko Jozic, po zanimanju inženjer, trebao je u subotu ujutro otputovati u Kinu, kamo je često odlazio zbog posla. Njegova partnerica Elif Dogan imala je u subotu zakazan sastanak, na kojem se nije pojavila.
 Bivša supruga Ingrid i kći Laureline pokušavale su cijelo vrijeme od petka navečer stupiti s njima u kontakt, sve dok nisu u subotu poslije podne dobili potvrdu o njihovoj pogibiji, javljaju belgijski mediji.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.