Sve oči će večeras biti uprte u hrvatskog nogometmog reprezentativca Ivana Rakitića, koji će u dresu Barcelone u Tbilisiju pokušati osvojiti trofej UEFA Superkupa, i to baš protiv svog bivšeg kluba Seville. Tri je godine igrao za Sevillu, u kojoj je postao kapetan i osvojio Europsku ligu.

Svoju je suprugu Rakitić upoznao prve noći kada je stigao u Sevillu, a kaže kako je njihova ljubavna priča ‘dostojna Hollywooda’. “Poslije večere sa sportskim deirektorom vratio sam se u klupski hotel. Znao sam da me sljedećeg dana čeka liječnički i potpisivanje ugovora pa sam bio vrlo nervozan i nisam mogao zaspati”, priča Rakitić.

Sa bratom je otišao u hotelski bar na kavu, gdje je konobarica bila današnja Rakitićeva supruga Raquel. “Bilo je to 27. siječnja. Zvale su me još neke druge ekipe, koje su bile spremne poslati privatni avion po mene. Svom sam bratu rekao kako je dao riječ predsjedniku Seville. ‘Idem sutra potpisati ugovor, a za ovu konobaricu ću se oženiti”, prisjeća se popularni raketa.

Na kraju je potpisao za Sevillu, a Raquel je postala njegova supruga prvo 2013. u vijećnici, a potom i prije nekoliko mjeseci na crkvenom obredu. “Živio sam u tom hotelu skoro tri mjeseca, a svakog bih dana odlazio u bar i naručivao kavu i Fantu – to je sve što sam zano naručiti na španjolskom. Nekada bih odbijao konobarice i tražio izričito Raquel”, priča Rakitić.

Sjeća se kako ga je Raquel uvijek odbijala zbog posla, ali jedne ju je večeri sreo u baru kada je imala slobodan dan. Ponovno ju je pozvao van, završili su na večeri, a od tada su nerazdvojni. “George Clooney ne bi to bolje napravio”, šali se Rakitić.

 

  • Obitelj njegove supruge vjerni su navijači Seville, a Rakitić priznaje kako je to poseban grad sa posebnim navijačima. Rakitić u Barceloni igra iza najboljih svjetskih napadača – Lea Messija, Neymara i Luisa Suareza. Priznaje kako igra ne postaje ništa lakša kada su njih trojica ispred njega.

 

“To je najbolja napadačka linija svijeta. Sa svime što su napravili, zaslužuju da cijela ekipa igra za nih. Ali, zato što su toliko jaki jedan-na-jedan, to znači da moraju igrati daleko ispred svih ostalih. Mi moramo igrati visoki presing. Ali, oni to sve zaslužuju. Ako treba, za njih bih pretrčao sve kilometre svijeta – jer to zaslužuju”, kaže Rakitić.

Rakitić je sin hrvatskih iseljenika koji su prije selidbe u Švicarsku živjeli u Bosni. Osjetili su da se sprema rat i krenuli graditi novi život. Rakitić je rođen i odrastao u Švicarskoj, a kada je došlo vrijeme izabrati za koju će reprezentaciju igrati, odlučio se za Hrvatsku. Zbog te je odluke čak dobivao i prijetnje smrću.

 

  • “Dio mene osjeća se kao Švicarac. Obožavam švicarski sport i Rogera Federera. Ali, prevagnulo je srce. Fanatici su mui slali grozne fotografije, prijetili da će me ubiti, čak su telefonski zvali moje doma. Neki su mi i kucali na vrata”, kaže Rakitić za Sportsmail. Te je događaje nazvao ‘nepotrebnima’ i pokušao se staviti u cipele navijača. “Toliko su željeli da igram za njih, a ovo je bio način na koji su to pokazivali.”

 

Kako je odrastao u Švicarskoj, gdje se govori francuski, talijanski i njemački, Rakitić danas priča čak šest jezika. Uz ta tri, služi se i španjolskim, hrvatskim i engleskim. Kao 16-godišnjaku pružila mu se prilika da potpiše za Chelsea, ali ostao je u Baselu, jer je mislio da je to bolji potez za njegovu karijeru.

O večerašnjem je dvoboju rekao: “Glad za trofejima ne nestaje kada nešto osvojite. Ako imate priliku osvojiti europski ili španjolski Superkup ili svjetsko klupsko prvenstvo, to vam samo još povećava želju”, zaključio je Rakitić.

Komentiraj