Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u unutrašnjosti Dalmacije zbog povremenih pljuskova, javlja jutros Hrvatski autoklub.

U Lici ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac. Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. U gorskim predjelima i mjestimice u ostatku unutrašnjosti uz niske temperature moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Jak vjetar puše na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok gdje se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina(DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1).

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od ponedjeljka, 3. listopada 2016. godine Jadrolinija je prešla na izvansezonski red plovidbe.

Komentiraj