Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na cestama u Istri, Gorskom kotaru i Lici. U većini Hrvatske kolnici su mokri i skliski, upozorava jutros Hrvatski autoklub. Duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale te na ostalim cestama kroz gorja mogući su odroni zemlje i kamenja.

 

  • Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC58 u prigradskom naselju Ražine kod Šibenika vozi se uz regulaciju prometne policije.

 

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: DC36 u mjestima: Koritinja (između Karlovca i Pisarovine), Blatnica-Donja Kupčina i Gradec Pokupski; Šišljavić-Pokupsko u Pokupskom (obilazak Gladovec Pokupski-Hotnja); DC47 Hrvatska Kostajnica-Dvor u mjestu Kuljani (obilazak preko Gline); ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3195 Slatina Pokupska-Zaloj-Prekopa kod mjesta Gračanica Šišinečka ( obilazak kroz Stankovac ili Glinu); ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame; ŽC5146 Rudinka-Kosinj; ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac; LC33139 Kraljeva Velika-Trebež; LC33175 Stanić Polje-Dobrote; LC33086 Skela-Donje Selište kod mjesta Skela; u Karlovcu: ulica Mala Švarča; Husje-Kobilić, Brežani-Brođani i cesta u naselju Karasi.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba i iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom.

Zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec (produžetak radova).

Uz privremenu regulaciju prometa vozi se na cestama: DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i na dionici Sinj-Split kod mjesta Kukuzovac;
DC8 Jadranskoj magistrali u Brodarici (17.-27.02.) i u Podstrani; DC28 Novi Glog-Kenđelovac; DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su katamarani na linijama: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Korčula-Hvar-Split.

Ostali katamarani i trajekti plove redovito.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj