Kolnici su mjestimice skliski i mokri u središnjoj i sjeveroapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, SLavoniji i dijelu Dalmacije, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 Orehovica-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnica i Kikovica (otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima:

  • ulazak: Bajakovo, Karasovići, Metković;
  • oba smjera: Macelj.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti plove redovito.

Katamaran na liniji 9603 Jelsa – Bol – Split će isploviti na relaciji Stari Grad-Bol-Split .

Komentiraj