Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Istri, unutrašnjosti Dalmacije i u Slavoniji, javlja jutros HAK i upozorava kako ponegdje ima magle. Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić vidljivost je smanjena.

Jak vjetar puše na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac, a na cestama u gorju mogući su odroni. Nakon slabljenja vjetra od jutros od 6,50 dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica otvorena je za sve skupine vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

 

  • Zbog prometne nesreće na 79. km autoceste A3, između čvorova Popovača i Križ, u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom.

 

Na riječkoj obilaznici (A7) zbog radova na čvoru Orehovica za sav je promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Zbog radova na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog radova na autocesti A4 Zagreb-Goričan na 31. km između čvorova Varaždin i Ludbreg vozi se dvosmjerno jednom stranom autoceste uz ograničenje brzine.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije Rijeka-Rab-Novalja, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split; te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Ostali katamarani i svi trajekti plove prema redu plovidbe.

Komentiraj