Peđa Grbin komentirao je povećanje limita participacije za 1000 kuna, koje je najavio ministar zdravlja Dario Nakić. Kako tvrdi Grbin, radi se o planiranom urušavanju sustava javnog zdravlja.

“Prije tjedan dana Index je objavio dokument koji je Croatia zdravstveno osiguranje (dakle, privatno osiguravajuće društvo) pripremilo za Vladu Republike Hrvatske, kao uvertiru u privatizaciju zdravstvenog osiguranja: http://www.index.hr/…/objavljujemo-tajni-dokume…/885193.aspx
Taj je dokument, između ostaloga, predviđa povećanje limita participacije za iznos od 1.000 kuna. Gle čuda, ministar je jučer najvio povećanje limita participacije upravo za 1.000 kuna.

Nadam se da je sada svima, koji su nas prozivali da što se bunimo zbog povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja za iznos od 19 kuna jasno da se ovdje ne radi o tome već se radi o planiranom procesu urušavanja sustava javnog zdravlja koji se u Hrvatskoj njeguje sedamdeset godina.

Ovih se dana dosta govori o ideologiji i o tome kako bi se trebalo odmaknuti od ideologije. E pa, meni je javno zdravstvo dostupno svima u samom temelju moje ideologije i od takve ideologije nemam niti najmanju namjeru odustati”, napisao je Grbin na svojem Facebook profilu.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.