Gradonačelnik Rima Ignazio Marino je upozorio u četvrtak na “konkretne opasnosti od terorističkih napada” u glavnom gradu tijekom godine Jubileja, svete godine, koji je papa Franjo najavio od prosinca 2015. do prosinca 2016.

“To je prvi Jubilej nakon 11. rujna 2001. i u doba IS”, džihadističke organizacije Islamske države, objasnio je Marino u razgovoru za dnevni list Corriere della Sera.

“Sve indicije koje smo dobili od američkih obavještajnih službi govore o konkretnim opasnostima terorističkih napada na Italiju i Rim”, rekao je.

Jubilej, ili sveta godina, tradicija je Crkve i teoretski se organizira svakih 25 godina, te omogućuje vjernicima dobivanje oprosta, ali Papa ga može sazvati i ranije.

Posljednji Jubilej je 2000. proglasio papa Ivan Pavao II. i papa Franjo je u proljeće odlučio najaviti Jubilej “milosrđa” od sljedećeg prosinca.

Marino je u u razgovoru također naglasio da nije moguće obraniti glavni grad od terorizma samo pomoću gradske policije, što je jasan poziv upomoć upućen vladi u trenutku dok su gradske blagajne prazne.

Komentiraj

PREKOCattermole/Getty Images
Podijeli objavu
Prethodni članakSDA pozvala Bošnjake da ne odlaze ratovati na strani IS-a
Sljedeći članakMarko Tomas u TED Kolejlieru
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.