Posjetitelji 23. izložbe vina u Gračišću kraj Pazina koja se održava uvijek na Uskrsni ponedjeljak, mogli su kušati čak 39 zlatnom medaljom nagrađenih vina u osamnaest degustacijskih konoba.

U najjačoj konkurenciji do sada, tri su se istarska vinara okitila titulom šampiona: vina Žiković iz Rapavela kod Višnjana imaju najbolje ocijenjeno bijelo vino (malvazija iz 2015.), najbolje mlado crno vino lanjski je teran obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Dejana Radoša iz Kaštelira, a najbolje zrelo crno vino je teran iz 2011. godine obiteljskog poljoprovrednog gospodarstva  Mihe Miličića iz Paladnjaki kraj Žminja.

“Gračišće je danas u cijelosti jedna konoba i vjerujem da će svi posjetitelji sa sobom ponijeti vrijedne uspomene,” rekao je načelnik općine Gračišće Ivan Mijandrušić pozdravljajući sve vinare i posjetitelje tradicionalne smotre vina. Istarski župan Valter Flego izrazio je zadovoljstvo zbog toga što svake godine u Gračišću ima sve više uzoraka sve boljeg vina.

“To je rezultat rada svih vinara i vinogradara, ali i rezultat kompetencije i pozitivne konkurencije koju mi u Istri razvijamo,” zaključio je istarski župan Valter Flego.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.