Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak predstavnike Hrvata u Republici Srpskoj i s njima razgovarala o njihovu položaju, objavljeno je na internetskoj stranici predsjednice.

Grabar-Kitarović je primila dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića i ministra za izbjeglice i raseljena lica u vladi Republike Srpske Davora Čordaša s kojima je razgovarala o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i programima koji se provode s ciljem poticanja povratka i poboljšanja njihova položaja u tom entitetu, navodi se na internetskoj stranici.

“Sugovornici su se složili kako predstojeće obilježavanje dvadesetogodišnjice Daytonskog sporazuma predstavlja prigodu za osvrt na njegovu provedbu, a u duhu ostvarivanja jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda i drugih zajednica u Bosni i Hercegovini”, stoji u priopćenju.

Grabar-Kitarović nedavno je bila u radnom posjetu Bosni i Hercegovini u sklopu kojeg je posjetila i Banju Luku.

Komentiraj

FOTO:HINA / Filip Glas / Ured predsjednice
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.