– Slovenski predsjednik Borut Pahor sastat će se u Budvi u Crnoj Gori s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović tijekom foruma “To Be Secure” (2BS) koji se održava u petak i subotu, a posvećen je globalnoj i regionalnoj sigurnosti, potvrdio je u petak ured slovenskog predsjednika.

S hrvatskom predsjednicom i crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem slovenski će predsjednik razgovarati o pripremama za susret koji će se krajem svibnja održati u Sarajevu u okviru procesa Brdo-Brijuni, hrvatsko-slovenske političke inicijative usmjerene u jačanje stabilnosti i povjerenja u regionalnom okruženju, koja traje već više godina, a ima potporu Europske unije.
Pahor će se prvog dana foruma u Budvi sastati s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i ponovo izraziti potporu svoje države ulasku Crne Gore u NATO savez.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.