Syed Rizwan Farook i Tashfeen Malik, koji su otvorili vatru u napadu u San Bernardinu ranije ovog mjeseca, pokopani su u utorak na mirnom sprovodu koji su nadgledali agenti FBI-ja.
Dvoje članova njihove džamije kazalo je da mnogi koji inače dolaze u tu džamiju nisu željeli sudjelovati na ispraćaju, javlja Reuters.
Rođeni Amerikanac Farook (28) i njegova supruga Malik (29) rodom iz Pakstana ubili su 14 osoba i ranili još 21 u napadu koji su američke vlasti nazvale terorističkim. Kasnije istog dana poginuli su  u borbi s policijom.
Ukop na muslimanskom groblju nedaleko San Bernardina, prema riječima sudionika, slijedio je tradicionalna islamska pravila. Tijela su bila umotana u bijelu odjeću i pokopana.
Reuters navodi, pozivajući se na neimenovane svjedoke, da je tjedan dana trebalo tražiti groblje koje će prihvatiti tijela. Supružnici su prema tim izvorima prvotno pokopani na udaljenijem groblju koje je odbilo zadržati tijela zbog straha da grobovi ne bi bili oskvrnuti.
Muslimani se obično pokapaju 24 sata nakon smrti, no članovi obitelji i zajednice su morali čekati da tijela prepuste vlasti, a potom i dozvolu od groblja.

Komentiraj